Hogy miért is nevezzük a bináris opciókat úgy, ahogyan a köznyelvben is elterjedtek, nem véletlen. A bináris opció jelentése: két irányú, két lehetőséggel rendelkező vagy két tartalmat magában hordozó, ill. opció, azaz lehetőség, választás vagy beállítás. Teljes mértékben arra utal a fent említett két latin eredetű szó, hogy két lehetőségünk vaA bináris opció jelentésen abban az esetben, ha a bináris opciók egyébként ingoványos talajnak semmiképp sem nevezhető vizeire evezünk. Fontos tudnunk, hogy azért bináris, azaz két irányú a bináris opciók bármiféle kimenete, hiszen megcáfolandóan előző tagmondatomat, nem bármiféle kimenetről beszélünk, hanem két kimenetről: emelkedésről és csökkenésről.

De még mielőtt feltennénk a kérdést, hogy emelkedik-e vagy csökken az opciók vagy hogy miért alapvetően e két választásra van csak lehetőségünk, ez miért rendkívül jó számunkra és mitől lehetünk ezáltal a lehető legprofitábilisabb piac résztvevői, először vizsgáljuk meg még jobban a bináris opciók kifejezést, hogy még jobban átláthassuk, hogy mivel is szeretnénk kereskedni, mi az, ami ezen cikkünket meghatározza.

Bináris opciók a mindennapokban

Bináris opcióval több helyen is találkozhatunk életünkben; bemegyünk, vagy nem megyünk be a munkahelyünkre, elvégezzük a házi feladatunkat vagy nem, elmegyünk-e vizsgázni vagy sem, megírjuk a beadandónkat a bináris opciókról vagy a fapalántákról vagy esetleg teljesen másról. Mindig két dolog között döntünk! Az egyik dolog megtestesít és kimenetelt, a másik pedig megtestesít egy másik kimenetelt, vagy éppen az első kimenetel hiányát.

A bináris opció fogalma

Fontos kiemelnünk, hogy a bináris opcióknál sosem beszélünk arról, hogy egy kimenet nem megy végbe, mindig végbe megy az egyik vagy másik történés. Az árfolyamunk, melyre tulajdonképpen fogadást kötünk, hogy emelkedik-e vagy csökken, bizonyára megtörténik, egyik kimenetel sem hiányozhat, stagnálásról nem beszélhetünk. Na igen, ámbár miért is kizárandó a stagnálás fogalma. Stagnálásról azért nem beszélhetünk ez esetben, mert nem történhet meg, hogy egy árfolyam az előre beállított intervalluma végén ugyanazon a ponton áll meg. Ha pedig véletlenül megtörténne, hogy akár tized pontossággal megközelítse előző értékét, abban az esetben az előtte lévő mozgások eredőjét vesszük figyelembe, így nem fordulhat elő, hogy egy opció kimenetele önmaga legyen, azaz elmaradjon maga a kimenetel, vagyis ne történjék se árfolyam emelkedés, se csökkenés.

bináris opció fogalmaEzáltal teljes mértékben megbizonyosodhatunk róla és láthatjuk, hogy mit is a bináris opció fogalma: olyan két eseményes lehetőségek a bináris opciók, amelyek két kimenetelt tartalmazhatnak, árfolyam növekedést vagy árfolyamcsökkenést. Hogy minek növekedhet vagy csökkenhet az árfolyama, az esetünkben abból a szempontból teljességgel irreleváns, hiszen bárminek, aminek van árfolyama, szerepelhet a bináris opciók terítékén, viszont itt oly nagymértékű és mennyiségű árucikkről beszélhetünk, hogy inkább ne is koncentráljunk erre.

Szerencse vagy tudás – vita a bináris opciók körül

Néhány hete azzal hencegett Soros György, hogy nem csak a görög pénzügyi piacokat tudná befagyasztani, hanem port kavarhatna a bináris opciók körül is, hiszen tudja, hogy hogyan tudná akár az összes ma ismert és jól működő brókerpiacot bedönteni. Itt arra utal, hogy számára egyáltalán nem a szerencsén múlik az, hogy mennyit profitál a bináris opciókkal való kereskedéssel.

A stratégiák használhatósága

Sokkal inkább arról van szó, hogy ténylegesen tudja, hogy melyek azok a metódusok, amelyek elvégzése után garantált a siker. Szerinte nem tippelésre, de ha a tudomány talaján állunk, nem is matematikai ismeretekre, sokkal inkább pszichológiai és kommunikációs képességekre van szüksége egy sikeres opciós kereskedőnek. Azért rendkívül fontosak ezek a képességek, mert ezek által olyan információkkal bírhatunk, hogy aztán bármikor helyesen állapíthassuk meg egy-egy árfolyam növekedését vagy csökkenését. Nem kell ezekhez ismernünk, hogy mi az a japán gyertya-forma a részvényeknél, vagy mitől állapítható meg az egy havi trendek kimenetele, itt csak és kizárólag olyan analitikus képességek játszanak kulcsszerepet, hogy milyen mértékben tudjuk a híreket elemezni, melyeket rádión, televízión vagy más platformon olvasunk. Ebben segítenek képzett brókerek, akik közül a legjobbakat itt találhatjuk: https://www.binarismentor.com/brokerek

bináris kereskedés stratégiákSoros szerint, ha politikai vagy gazdasági híreket úgy tudunk elemezni, hogy megláthassuk a mögöttes tartalmukat, nem hibázhatunk, bármikor tudhatjuk, hogy mikor merre mennek az árfolyamok. De természetesen ez az úriemberünk szerint sem olyan egyszerű, főként nem a profit generálás hosszabb távon. Amellett, hogy arra kell koncentrálnunk, hogy pozitív vagy negatív hírek veszik-e körbe a világsajtó vezető rovatai, figyelnünk kell arra is, hogy a gazdasági és a politikai hírek összhangban vannak-e. Abban az esetben, ha nincsenek összhangban, a fenti módszer nem megfelelő, és szünetet kell tartanunk a bináris opciókkal való kereskedésben egy demo számla segítségével. Viszont amennyiben összhangban van a két témakör, azaz mind a politika, mind pedig a gazdaság világában pozitív, ill. negatív hírek dominálnak, abban az esetben egyértelműnek vehetjük a két irányt. Viszont itt jön a fordulat…